This is a demo store. No orders will be fulfilled.

Tips om je zondgebruind tintje te bewaren na de zomer en de huid te regenereren

Tips om je zondgebruind tintje te bewaren na de zomer en de huid te regenereren

Corpo (NL)
13/04/2022
Reading time: 5 min
Terug van vakantie begint ons zolang begeerde zongebruinde tintje al snel te vervagen, om plaats te laten voor een doffe, droge en uitgedroogde huid. Dat is niet bepaald wat we in gedachten hadden als souvenir van de zomer! Bestaat er een manier om niet te “vervellen”, de huid te regenereren en alleen de voordelen van de zon vast te houden, door ons zongebruinde tintje langer te laten duren? Wel, ja! Dankzij een aantal tips om onze goudkleurige huid langer te laten meegaan en de huid na de vakantie grondig te regenereren… zelfs na zonnebrand, voor wie dit niet heeft kunnen voorkomen.

SOS gestreste huid na de vakantie

Vakantie staat voor relax, maar niet voor je huid, die het hard te verduren krijgt door de zon, het gebruik van producten die de zuurstof tegenhouden of andere factoren die uitdroging veroorzaken zoals blootstelling aan de UV-stralen, maar ook het voortdurende contact met zilte lucht en wind, een onevenwichtige voeding en een schaarse opname van vloeistoffen. Eens ons bruine tintje verdwenen is, kan de huid er dus droog en mat uitzien, met onzuiverheden, mee-eters, vlekken en oppervlakkige rimpeltjes. Dit zijn de gevolgen van de blootstelling aan de zon en, over het algemeen, aan de typische atmosferische invloeden van de zomerperiode, die we vaak onderschatten of negeren.

Wat gebeurt er met onze huid na een langdurige blootstelling aan de zon?

Weten we echt hoe onze huid samengesteld is? De meesten onder ons waarschijnlijk niet. Of de huid nu transparant is of klaar is om goudbruin te worden onder de zon, hij heeft in elk geval te lijden onder de actie van de UV-stralen. Maar waarom? We weten dat de huid bestaat uit opperhuid, huid en onderhuid. De eerste laag fungeert als een heuse “barrière” die voorkomt dat water, vreemde stoffen en micro-organismen binnendringen, en dat water en elektrolyten verloren gaan. de huid is dan weer een bindweefsel, dat vooral bestaat uit elastinevezels die de nodige elasticiteit verlenen aan de huid, en collageenvezels, die ondersteuning en weerstand bieden. Ook de onderhuid bestaat uit bindweefsel, waar de follikels en zweetklieren zitten. Maar hoe werkt de zon in op deze lagen? De UV-stralen bereiken de huid en beschadigen de DNA van de cellen tot deze vernietigd worden. Zo onstaat het vervelend “vervellende” effect. De zon veroorzaakt de degeneratie van de elastine en het collageen. Beide proteïnen geven ondersteuning en elasticiteit aan de huid. Wanneer ze aangetast worden, kunnen oppervlakkige rimpeltjes, kraaienpootjes, diepe rimpels en vlekken zichtbaar worden op de huid. Let op voor zilte lucht en wind! Niet alleen de zon beschadigt de huid in de zomer. Ook de wind en het zeezout veroorzaken dehydratatie, zowel wind en zeezout kunnen dehydratatie veroorzaken, zowel oppervlakkig (opperhuid) als dieper (in de onderste huidlagen). Het resultaat is een droge en minder gezonde huid.

5 tips om de huid te peelen en te hydrateren na de vakantie

De schade beperken is wel mogelijk. De huid moet grondig geregenereerd en opnieuw gehydrateerd worden na de zomer met deze simpele tips om opnieuw elasticiteit en helderheid te verlenen aan de huid.

Drink veel en eet voedsel dat veel vocht bevatten

Dit klinkt misschien banaal, maar het lichaam hydrateren van binnenuit is van fundamenteel belang. Geef dus absoluut de voorkeur aan fruit zoals watermeloen, meloen, aardbeien… en groenten zoals komkommer, rode groenten maar ook icebergsla, selder, bloemkool en wortelen om de huid te voeden en te hydrateren.

Help uw lichaam met kruidentheeën en kompressen

Om de huid weer te hydrateren en te zuiveren van alle geaccumuleerde toxines, kan je kiezen voor kruidentheeën op basis van ingrediënten zoals kliswortel of paardenbloem. Kompressen op basis van verse bernagiebladeren helpen vooral de meest vervelende probleempjes bestrijden, zoals zonnevlekken en exczeem.

Het wachtwoord is hydrateren

Voor de huid betekent hydratatie niet alleen water. Men moet producten gebruiken die rijk zijn aan essentiële vetzuren, zoals Omega 3, 6 en 9, die in de diepte herstellen en de huid compacter en soepeler maken, en veroudering bestrijden.

De natuurlijke helderheid van de huid heractiveren

Tegen het einde van de zomer kiest men het beste voor hydraterende crèmes met beschermende factor die de huid beschermen tegen de zonnestralen en de productie van hyaluronzuur stimuleren, noodzakelijk voor de celregeneratie. De belangrijkste doelstelling is de aanbreng van zuurstof bevorderen en de huid voeden. Peelen, maar met mate Een scrub is ideaal om vochtretentie van de huid tegen te gaan: de peeling heeft immers een hydraterende, voedende en antioxiderende werking. Overdrijf evenwel niet, twee keer per maand is voldoende, om het natuurlijke evenwicht van de huid niet te verstoren.