This is a demo store. No orders will be fulfilled.

Bikini-time: voedingswaren tegen cellulite

Viso (NL)
06/04/2022
Reading time: 5 min
Wanneer de zomer voor de deur staat worden we allemaal onvermijdelijk geconfronteerd met vochtretentie en cellulite, schoonheidsprobleempjes die geen enkele vrouw sparen, ook niet wie aandacht heeft voor haar voeding en welzijn. Sommige schoonheidsprobleempjes zijn namelijk op heel natuurlijke wijze aanwezig in het vrouwelijk lichaam, maar hun aanwezigheid en uitzicht kunnen verergeren door een ongepaste levensstijl of verkeerde voeding. Als we aandacht hebben voor wat we eten, als we de tijd nemen voor wat lichaamsbeweging en de juiste schoonheidsbehandelingen, kunnen we deze schoonheidsprobleempjes aanzienlijk verbeteren (of zelfs volledig doen verdwijnen).

cellulite bestrijden met voeding kan.

Er bestaan voedingswaren tegen cellulite die alle fysiologische processen bevorderen die nuttig zijn om vochtretentie en het perecentage lichaamsvet te verminderen. We zouden altijd de voorkeur moeten geven aan deze voedingswaren in onze dagelijke voeding, in combinatie met een correcte aanbreng van vloeistoffen en een constante lichaamsbeweging.
Welke voedingswaren bestrijden cellulite? We bekijken er enkelen:
• FRUIT EN GROENTEN zijn beslist de voedingswaren tegen cellulite bij uitstek, in het bijzonder die rijk aan vitamine C, een vitamine die de bloedvaten beschermt. De voedingswaren die het rijkst zijn aan deze stof zijn vruchten zoals citrusvruchten, aardbeien, kersen, ananas, kiwi en sommige verse groenten zoals sla, broccoli, paprika, tomaat, bloemkool, enz. Het is belangrijk zich eraan te herinneren dat het gehalte aan vitamine C van voedingswaren nauw verband houdt met hun bewaring en bereidingswijze. Probeer de voedingswaren niet bij te lage (of te hoge) temperaturen te bewaren en ze bij voorkeur rauw te eten, zodat al hun eigenschappen onaangeroerd blijven.
• Door voedingswaren te selecteren die cellulite bestrijden, en Vitamine C bevatten, is het belangrijk voedingswaren te kiezen met uitgesproken vochtafdrijvende eigenschappen. We denken hierbij aan venkel, komkommer, artisjok, ananas, watermeloen, perzik en asperges. Door deze voedingswaren dagelijks te eten, helpen we het overtollige vocht te elimineren en, in combinatie met een correcte hoeveelheid opgenomen vloeistoffen, draagt het bij tot de hydratatie van de huid.
• Fruit en groenten eten, ook buiten de maaltijden, kan een uitstekende manier zijn om de aanbreng van vezels, vitamines, minerale zouten en water te verbeteren, om zo vochtretentie te voorkomen. Probeer de klassieke tussendoortjes te vervangen door sapjes (met een laag suikergehalte), extracten en centrifuges.
• Ook thee kan heel nuttig zijn tegen cellulite (vooral dan groene thee) of kruidenthee, maar vertrouw niet te veel op de versies die aangeprezen worden als natuurlijke remedies tegen cellulite. Er bestaan jammer genoeg geen wondermiddelen en sommige producten zijn heuse oplichterij. De vloeistof die meer dan elke andere cellulite bestrijdt, is gewoon water, daarom is het belanrgijk dat we er minstens 2 liter per dag van drinken, bij voorkeur buiten de maaltijden.

Maar om de schoonheidsprobleempjes veroorzaakt door cellulite te overwinnen, volstaat het niet vochtretentie te bestrijden. Over het algemeen bevat een evenwichtig dieet alle voedingsmiddelen die cellulite helpen tegen te gaan.
• Een correcte aanbreng van proteïnen, vooral afgeleid van wit vlees en vis, draagt bij tot de ontwikkeling van de spierspanning, wat van wezenlijk belang is om het uitzicht van de zones te verbeteren die het meest gevoelig zijn voor cellulite (namelijk dijen en billen).
• De juiste hoeveelheid vet, meestal plantaardige vetten zoals extravergine olijfolie, verbetert de opname van meerdere vitamines die het welzijn van de huid bevorderen (meer bepaald vitamine A en vitamine E).
• Tot slot, een correct gehalte aan koolhydraten helpt af te zien van alle junk food (zoet en zout) die ons dagelijks verleiden en van het rechte pad afbrengen, wat onze uitstraling maar vooral onze gezondheid niet ten goede komt.

Zijn er voedingsmiddelen die we moeten mijden om cellulite te bestrijden?

Natuurlijk, er zijn ook voedingsmiddelen die cellulite bevorderen. We denken hierbij in de eerste plaats aan de "verse" hartige producten (fijne vleeswaren, kaas, verwerkt vlees, enz.) en verpakte ovenproducten (crackers, taralli, chips, enz.), naast junk food en in het algemeen alle etenswaren die te veel vet aanbrengen (zoetigheden, snacks, roomijs, enz.). Verder herinneren we eraan dat ook een overmatig gebruik van alcohol en zoete dranken heel wat negatieve effecten heeft op de uitstraling van onze huid.